Ιωάννα Λέτσα

Η Ιωάννα Λέτσα εισήλθε, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, όπου ολοκλήρωσε το εξαετές προπτυχιακό πρόγραμμα το 2000 και πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιανών.

Το 2002 συνέχισε την κλινική εκπαίδευση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Leicester στην Αγγλία, καθώς και στα Νοσοκομεία του Northwick Park και του Middlesex στο Λονδίνο, αφού πέρασε διαδοχικά από όλες τις βαθμίδες του Βρετανικού Συστήματος Υγείας. Το 2007 κρίθηκε επιτυχώς πλήρες μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου κατόπιν των αντίστοιχων εθνικών εξετάσεων (MRCP). Το 2008 εργάσθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα και Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Southampton, όπου απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση επειγόντων ογκολογικών περιστατικών. Το 2009 μετέβη στο Λονδίνο και ξεκίνησε το επίσημο εθνικό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Παθολογική Ογκολογία στο διεθνούς φήμης Ογκολογικό Κέντρο Royal Marsden Hospital. Αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση όλων των ειδών συμπαγών όγκων στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας Royal Marsden Hospital, όπου ο αριθμός των νέων περιστατικών ανέρχεται στις 50.000 ετησίως και εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας.

Συνεργάστηκε στενά με παγκοσμίως διακεκριμένους ογκολόγους, χειρουργούς και ακτινοθεραπευτές και υπήρξε μέλος πολυάριθμων ερευνητικών προγραμμάτων, που περιελάμβαναν καινοτόμα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία ακολούθως έλαβαν έγκριση κυκλοφορίας από τον Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και σήμερα αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο εντάντια στις νεοπλασίες. Η ειδίκευση στην Παθολογική Ογκολογία ολοκληρώθηκε το 2014 κατόπιν επιτυχίας στις εθνικές εξετάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, οπότε και της απενεμήθη ο τίτλος της ειδικότητας στην Παθολογική Ογκολογία (Certificate of Completion of Training in Medical Oncology, CCT) φθάνοντας έτσι μέχρι το βαθμό του Διευθυντή Ογκολογικής Κλινικής (Consultant). Έκτοτε είναι πλήρες μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου ως Ογκολόγος με τον τίτλο MRCP(UK)(Medical Oncology).

Παράλληλα απέκτησε εξειδικευμένο δίπλωμα στην Ογκολογία (PgD) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London) τo 2013, που περιελάμβανε διετές πρόγραμμα φοίτησης σε ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας (Institute of Cancer Research), επίσημη παρουσίαση εργασιών με επίκεντρο τη μοριακή βιολογία του καρκίνου καθώς και εξετάσεις.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια με πρωτότυπες εργασίες, έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ το 2012 αποτέλεσε μέλος της επιτροπής έγκρισης άρθρων προς δημοσίευση (Peer Reviewer) στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Cancer.

Μεταξύ 2011 και 2013 διετέλεσε επίσημη εκπρόσωπος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων του Λονδίνου αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγράμματος των νέων ειδικευόμενων στο Royal Marsden Hospital και οργανώνοντας διαλέξεις με αντικείμενο τα βασικά κεφάλαια της Παθολογικής Ογκολογίας.

 Στα τέλη του 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται ως Ογκολόγος και Επιστημονική Συνεργάτης του Ιατρικού Ψυχικού, ένα από τα Νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, όπου εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των νεοπλασιών. Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της πρόληψης κατά του καρκίνου, της άσκησης αποκλειστικά Evidence-based Medicine (Ιατρική βασισμένη στην επιστημονική τεκμηρίωση) καθώς και της ανάληψης δράσεων για την προαγωγή της συμπτωματικής θεραπείας και ανακούφισης του καρκινοπαθούς ασθενούς.

contentBottom

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιατρικό Ψυχικού
Άντερσεν 1, Ψυχικό 115 25
Τηλ. Κέντρο: +30 2106974015
Fax: +30 2106911902

athens

Διεύθυνση Χαλκίδας
Ελ. Βενιζέλου 40, Χαλκίδα 34100
Τηλ: +30 22210 79850
Fax: +30 22210 76941

chalkida

iatriko

 
Κλείστε Online Ραντεβού!