Αισθητική φλεβολογία: όμορφα πόδια χωρίς πόνο

Υπάρχει μία κατηγορία γυναικών κυρίως, και σπανιότερα ανδρών, που εμφανίζουν στα πόδια ή ακόμα και στο πρόσωπο πολλαπλές συρρέουσες λεπτές νηματοειδείς φλέβες (ευρυαγγείες). Και μπορεί για τους άντρες αισθητικά το πρόβλημα να είναι ανεκτό, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται από την τριχοφυΐα, για τις περισσότερες γυναίκες όμως, είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, καθώς επηρεάζει σημαντικά την αυτοεκτίμηση και την ψυχολογία τους, δύναται να καθορίσει τις συμπεριφορές τους (επιλογές ντυσίματος, φόβος έκθεσης των προβληματικών σημείων του σώματος στην παραλία, κ.λπ.) και γενικότερα, έχει σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ανεξάρτητα όμως, από το αισθητικό κομμάτι, αρκετοί ασθενείς βιώνουν ενοχλητικά συμπτώματα. Πολλοί από τους ασθενείς που προσέρχονται στο ιατρείο, παραπονιούνται για πόνο, κράμπες ιδιαίτερα το βράδυ, νιώθουν βάρος, κούραση, κάψιμο ή φαγούρα στα κάτω άκρα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κληρονομικά σε οικογένειες, επιδεινώνεται σε εργασία με παρατεταμένη ορθοστασία ή μετά από εγκυμοσύνη ή έντονη άθληση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ασθενείς με ευρυαγγείες, αναζητούν την αντιμετώπιση του προβλήματος, απευθυνόμενοι στους ειδικούς.

Πώς επεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην φλεβίτιδα;

Οι φλέβες ανάλογα με την διάμετρό τους χωρίζονται σε δύο ομάδες.

  • Η πρώτη ομάδα με διάμετρο από 7 χιλιοστά και άνω θεωρούνται φλέβες που τροφοδοτούν όλες τις άλλες μικροσκοπικές.
  • Η δεύτερη ομάδα είναι οι συρρέουσες πολύ λεπτές με διάμετρο από 1-6 χιλιοστά.

Πρώτα εξαφανίζουμε τις φλέβες της πρώτης ομάδας με σκληροθεραπεία, η οποία είναι έγχυση χημικής συγκολλητικής ουσίας μέσα στον αυλό της φλέβας και στην συνέχεια δένουμε με ελαστικό επίδεσμο για 48 ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό στο 85% των περιπτώσεων. Οι φλέβες εξαφανίζονται, το πόδι είναι πιο ελαφρύ.

image002

Στη συνέχεια στην δεύτερη κατηγορία φλεβών εφαρμόζουμε RF ραδιοσυχνότητες στα 4 MHZ με παλμικά κύματα σε όλο το μήκος της φλέβας ανά 0,5-1 εκατοστό. Η εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων γίνεται αναίμακτα και ανώδυνα. Η ραδιοσυχνότητα περνάει το δέρμα χωρίς να το επηρεάζει και προκαλεί στο φλεβίδιο θερμικό σοκ και το καταστρέφει. Η μέθοδος δεν απαιτεί περίδεση, γίνεται όλες τις περιόδους του χρόνου, δεν έχει περιορισμούς κίνησης ή εργασίας και βέβαια γίνεται στο ιατρείο. Εφαρμόζεται και στο πρόσωπο για αισθητικούς λόγους.

Τα πλεονεκτήματα της αισθητικής φλεβολογίας

Η αισθητική φλεβολογία είναι ένας νέος τομέας ανακούφισης και καλλωπισμού. Εύκολος, ανώδυνος και εξαιρετικά προσεγγίσιμος οικονομικά. Οι νέες αυτές θεραπείες έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, προκαλούν πολύ λιγότερες εκχυμώσεις και σχεδόν καθόλου μετεγχειρητικό πόνο. Σε μία με δύο εβδομάδες μετεγχειρητικά έχουμε πλήρη ανακούφιση από τη συμπτωματολογία.

Οι ασθενείς αισθάνονται άμεση βελτίωση μετά τη θεραπεία. Από την επόμενη κιόλας μέρα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

image001

contentBottom

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιατρικό Ψυχικού
Άντερσεν 1, Ψυχικό 115 25
Τηλ. Κέντρο: +30 2106974015
Fax: +30 2106911902

athens

Διεύθυνση Χαλκίδας
Ελ. Βενιζέλου 40, Χαλκίδα 34100
Τηλ: +30 22210 79850
Fax: +30 22210 76941

chalkida

iatriko

 
Κλείστε Online Ραντεβού!